Новини

Soul Partners виступив фінансовим радником RP Global

RP Global залучив Soul Partners у якості ексклюзивного buy-side радника в Україні для пошуку об’єктів для придбання та взаємодії з партнерами в галузі вітрової та сонячної енергетики.

В плани RP Global входило розробка або купівля проектів будівництва вітрової енергетики в Україні об’ємом 500MW.

Першим етапом роботи команди Soul Partners стало комплексне дослідження ринку. В рамках дослідження вдалося сформулювати для RP Global список із більш ніж 60-ти потенційних таргетів у регіоні Карпатських гір, Чорного та Азовського морів. За підсумками більш ніж 30-и інтерв’ю із власниками бізнесів укладено чотири меморандуми про взаєморозуміння між потенційними партнерами та RP Global. В результаті із одним із потенційних партнерів – українським розробником проектів вітрової енергетики – розпочато процес створення спільного підприємства.

Однак, у зв’язку зі змінами українського законодавства у сфері відновлюваної енергетики в 2019 році, економічна доцільність інвестиції була втрачена, що змусило RP Global відмовитися від виходу на український ринок.

Віталій Провоторов, керуючий партнер Soul Partners:
«Розвиток відновлюваної енергетики активно підтримувався державою шляхом встановлення «зеленого тарифу», котрий передбачав обов’язкове придбання всього обсягу виробленої електроенергії із відновлюваних джерел за фіксованим тарифом, прив’язаним до курсу Євро. Такі привабливі умови державної підтримки у сукупності із значним падінням цін на ринках обладнання для вітрової та сонячної енергетики протягом 2017-2019 років сприяли підвищеному інтересу іноземних та локальних інвесторів до зеленої енергетики в Україні, в тому числі і нашого клієнта RP Global . На момент прийняття рішення представниками RP Global регуляторна ситуація на українському ринку кардинально змінилась, тому ми підтримали фінальне рішення нашого клієнта не виходити на український ринок».

Довідкова інформація

Soul Partners – інвестиційно-банківський бутик, який надає професійні фінансові консультації власникам бізнесу та інвесторам. Спеціалізується на залученні інвестицій, фінансування бізнесу, супроводі M&A угод та реструктиризації боргів.

RP Global - австрійська приватна компанія заснована в 1986 р., виробник, оператор та інвестор у сфері відновлюваної енергетики з фокусом на вітряну, гідро, та сонячну енергетики. Здійснює діяльність на трьох континентах: Європа, Африка та Південна Америка.