Новини

Soul Partners організував угоду з продажу виробника сокових концентратів

Soul Partners виступив в якості радника з продажу заводу з виробництва яблучного концентрату. Покупцем виступила група, що вже володіє на момент покупки двома заводами в інших регіонах України.


Оптимальне рішення для виробників концентратів в Україні - масштабування, для можливості виходу на ринки Північної Америки (з відповідним об'ємом постачання).  Особливо це актуально в ситуації, коли поставки в Європу менш привабливі через існування митних тарифів.


Ігор Верхогляд керуючий партнер Soul Partners:

"Кілька років актив не працював на повну потужність. Ми розуміли, що оптимальним рішенням в ситуації, коли акціонер не має можливості інвестувати в розвиток заводу, є продаж стратегічному інвестору. Актив знаходиться в зоні закладання яблуневих садів, що забезпечує конкурентні переваги при закупівлі сировнини. Завдяки угоді, та після інтеграції в групу, об'єднаний бізнес покупця зможе зайняти впевнену другу позицію серед українських виробників".


Україна вже декілька років поспіль належить до провідних гравців на глобальному ринку концентрату яблучного соку. У 2018 році вітчизняні компанії експортували більше 65 тис. тонн цього продукту. Обсяги експорту концентрату яблучного соку в 2019 році збільшились майже в 1,6 разу – до 102 тис. тон, перемістивши україну з п’ятого місця на третє у світовому рейтингу експортерів.


Довідкова інформація


Soul Partners – інвестиційно-банківський бутик, який надає професійні фінансові консультації власникам бізнесу та інвесторам. Спеціалізується на залученні інвестицій, фінансування бізнесу, супроводі M&A угод та реструктиризації боргів.