Новини

Soul Partners успішно залучає вкрай важливе фінансування для східноукраїнських компаній в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

Soul Partners, український інвестиційно-банківський бутик, успішно залучив фінансування для двох провідних виробників гідроциліндрів у Запорізькій області, ТОВ «Агро Майстер Плюс» і ПП «Магістр». Таке залучення відбулося в рамках співпраці з Проєктом USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID), яка розпочалася наприкінці 2020 року, з метою залучення інвестицій для малих та середніх підприємств (МСП) у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Soul Partners провели комплексний аналіз малих і середніх підприємств у вищезазначених регіонах та обрали 4 компанії, які мали потребу у залученні фінансування: ТОВ «Агро Мастер Плюс» та ПП «Магістр», а також мережу приватних клінік - ТОВ «Код Здоров’я» та постачальника газів і газозварювального обладнання - Азовтехгаз, останні два підприємства розташовані в Донецької області.

До початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року команда Soul Partners успішно залучила боргове фінансування для ТОВ «Агро Мастер Плюс» і ПП «Магістр», що дозволило усунути «вузькі місця» у виробництві в обох підприємств, значно збільшивши їх виробничі потужності та дохід від експорту.

Однак виробничі потужності ТОВ «Агро Мастер Плюс» були окуповані, коли Росія здійснила вторгнення в Мелітополь, що змусило компанію релокуватися та відкрити виробництво з нуля в Миколаєві Львівської області. Така релокація потребувала залучення додаткового фінансування, що відбувалося знову ж таки під керівництвом Soul Partners і за підтримки Проєкту USAID. У лютому 2023 року сторони успішно залучили фінансування яке дасть змогу запустити нове виробництво гідроциліндрів у Львівській області з тією ж потужністю та технічними характеристиками, що й існуючий завод у Мелітополі.

Варто зазначити, що початково узгоджені з Проєктом USAID цілі щодо залучення інвестицій були значно перевиконані і процес завершено у встановлені терміни.

Ірина Джус, директор Soul Partners:

“Інвестиційно-банківські послуги зазвичай доступні великим компаніям. Але Проєкт USAID «Економічна підтримка України» дає малим та середнім підприємствам унікальну можливість залучити найкращі інвестиційно-банківські команди на українському ринку, щоб отримати фінансування під свої інвестиційні проекти. У більшості випадків це справді “game changer” для МСБ, оскільки вони отримують доступ до вкрай необхідного фінансування, яке стимулює зростання їх бізнесу.

Для нашої команди велика честь допомогти Проєкту USAID реалізувати цілі проєкту шляхом залучення інвестицій в малі та середні підприємства і, що найважливіше, допомогти українському бізнесу залучити фінансування для зростання та прискорити створення доданої вартості, особливо під час війни."

Довідкова інформація

Soul Partners — інвестиційно-банківський бутик, який надає професійні фінансові консультації власникам бізнесу та інвесторам. Ми спеціалізуємось на залученні інвестицій (інвестиції у власний капітал та боргове фінансування), супроводі M&A угод та реструктиризації боргів.

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» спрямований на стабілізацію економічної ситуації в Україні в умовах російського вторгнення. Проєкт USAID надає підтримку внутрішньо переміщеним підприємствам та фізичним особам, а також сприяє відновленню життя та економічного становища нещодавно звільнених територій України, стимулюючи підприємницьку діяльність на них; Проєкт USAID також надає підтримку місцевим установам для відновлення стабільності післявоєнної економіки. Крім того, Проєкт USAID наразі являється одним із виконавців Міжвідомчої урядової програми США «Ініціатива стійкості сільського господарства» (AGRI), що спрямована на підтримку українського сільськогосподарського виробництва і експорту та пом’якшення глобальної продовольчої кризи, яка посилилася внаслідок жорстокої війни Путіна проти України, а також програми USAID «Ініціатива для стабільності і відновлення економіки» (ESRI), метою якої є збереження та створення робочих місць та допомога малим і середнім підприємствам (МСП) зберегти свою діяльність та розвивати свій бізнес.


Метою Проєкту USAID є сприяння економічній стабільності України у відповідь на агресію Росії, включаючи повномасштабне вторгнення, яке почалося 24 лютого 2022 року, що призвело до порушення критично важливих ринкових зв’язків, спровокувало економічний спад раніше домінуючих галузей промисловості та спричинило масову міграцію населення. Проєкт USAID надає підтримку українцям, які змушені були покинути територію східної України.

Проєкт USAID спрямований на підтримку та зміцнення економічної стабільності України, та зокрема тих громадян України, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії, шляхом досягнення наступних цілей: 1) надання допомоги для стабілізації економіки України; 2) підтримка сталого розвитку мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП); 3) зміцнення впевненості у майбутньому економіки України.