Новини

Віталій Провоторов очолить комітет Invest in Ukraine в UVCA

Українська асоціація венчурного та приватного капіталу UVCA запросила до керівного складу комітету Invest in Ukraine члена Асоціації. Спів-головою Комітету стане Віталій Провоторов, спів-засновник та керуючий партнер інвестиційно-банківської компанії Soul Partners.


Комітет Invest in Ukraine створений в рамках UVCA для просування інвестиційних проєктів України закордономта створення іміджу нашої країни як держави, де створюються сучасні інноваційні продукти за міжнародними стандартами. Асоціація проводить інвестиційні заходи для налагодження зв’язків із міжнародними партнерами. Одним зі знакових проєктів є участь UVCA в організації Українського Дому в Давосі.


Віталій Провоторов, співголова комітету Invest in Ukraine:

«В рамках перезапуску роботи комітету плануємо розширити інструментарій в частині залучення інвестицій в українські компанії. Невдовзі ми проведемо переговори з іноземними партнерами щодо можливостей інвестування чи виходу на український ринок через M&A угоди. Комітет ставить амбітні цілі - надавати допомогу у просуванні українських компаній та бізнесів на глобальний ринок, зокрема через залучення інвестицій на розвиток та створення стратегічних партнерств. Моя нова роль в комітеті відповідати за збільшення інформованості аудиторії щодо інвестиційних, M&A можливостей в Україні та організація ефективної роботи комітету у відповідно до заявлених цілей».


Дмитро Кузьменко, діючий CEO UVCA:

“Вже зараз UVCA сприяє зростанню привабливості інвестицій у всі галузі економіки України, а не лише в частині венчурних інвестицій. Однак, ми очікуємо, що більш активне залучення професійних учасників інвестиційного процесу до діяльності комітету покращить його ефективність. Крім того, фокус та цілі діяльності комітету будуть розширені – зокрема в частині підбору M&A та інвестиційних можливостей для партнерських організацій та контактів UVCA“


Soul Partners – інвестиційно-банківський бутик, який надає професійні фінансові консультації власникам бізнесу та інвесторам. Спеціалізується на залученні інвестицій, фінансування бізнесу, супроводі M&A угод та реструктиризації боргів.

UVCA (Ukrainian Venture Capital & Private Equity Association) має за мету об'єднання представників як приватного, так і венчурного капіталу. До складу організації вже входять представники фондів прямого інвестування, інвестиційні компанії, радники з супроводу інвестиційних та M&A угод як в технологічній сфері, так і в інших секторах економіки. Асоціація створена із метою поширення інформації про можливості інвестування в Україні та багатовекторної підтримки інвесторів у всіх аспектах діяльності – від інформаційної підтримки до встановлення міжнародних контактів та зв’язку з урядом.