Новини

Soul Partners залучить понад мільйон доларів для чотирьох компаній Сходу України

Наприкінці 2020 року компанія Soul Partners розпочала співпрацю із Проектом USAID «Економічна підтримка Східної України» задля залучення інвестицій для компаній із Донецької, Луганської та південної частини Запорізької областей.

Впродовж останніх місяців команда Soul Partners аналізувала малі та середні підприємства Сходу України, які можуть претендувати на залучення інвестицій та спілкувалась із бізнесом щодо його зацікавленості у залученні фінансування та інвестиційних проектів. У процесі відбору перевагу надавали підприємствам, які працюють в аграрному секторі (окрім вирощування зернових), секторі інноваційних технологій (ІТ) та виробництві (секція С у КВЕД), альтернативній енергетиці та туризмі.

В результаті підписано договори про залучення інвестицій із чотирма компаніями: ТОВ «АгроМастер Плюс» (Запорізька область), ТОВ «Код Здоров’я» (Донецька область), ПП Магістр (Запорізька область), ТОВ «Азовтехгаз» (Донецька область). 

Компанії, з якими розпочато співпрацю, є лідерами в своїх нішах, та відповідають визначеним критеріям для залучення інвестицій. Це бізнеси, де працює не більше 250 працівників, річний оборот не перевищує 40 млн. євро в рік, а загальний баланс складає не більше 20 млн євро.

Віталій Провоторов, керуючий партнер Soul Partners:
«Інвестиційно-банківські послуги зазвичай можуть собі дозволити великі компанії. Однак Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» дає можливість невеликим підприємствам із регіонів отримати досвід залучення інвестицій. Для нашої команди честь працювати з Проектом USAID, а найголовніше – допомогти підприємствам залучити кошти на розвиток та створення доданої вартості. Така співпраця матиме позитивний ефект для розвитку регіону, що недоотримує інвестиції».

За попередніми прогнозами, розмір залучених інвестицій для деяких компаній становитиме до декількох мільйонів доларів. Така підтримка дозволить підприємствам розвинути свій бізнес, інвестувати в нові технології, збільшити кількість робочих місць та підвищити конкурентоспроможність на своїх ринках.

Залучення інвестицій для вищезазначених компаній триває. Soul Partners очікує завершити угоди до кінця 2021 року.


Довідкова інформація

Soul Partners - інвестиційно-банківський бутик, який надає професійні фінансові консультації власникам бізнесу та інвесторам. Ми спеціалізуємось на залученні інвестицій, супроводі M&A угод та реструктиризації боргів.

Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» є ініціативою, що розрахована на шість років (2018-2024) та має на меті покращити економіку Східної України у відповідь на агресію Росії. Цільові географічні регіони Проекту включають території Донецької та Луганської областей, які контролюються Урядом України, та окремі міста Приазов’я. Проект USAID робить особливий наголос на роботі з внутрішньо переміщеними особами, жінками, молоддю, ромами, ветеранами, людьми похилого віку, та іншими малопредставленими групами, щоб забезпечити їх участь в економічному успіхові регіону. Проект USAID також працює з місцевими та регіональними органами влади і недержавними структурами для визначення реалістичного бачення майбутнього економіки регіону.